RECETA GATIMI
Gliko (recel)

Reçel me Luleshtrydhe

Përbërësit
1 kg luleshtrydhe
700 gr sheqer
1 lëkurë limoni

Përgatitja
1
Vërini luleshtrydhet në një kullesë dhe lajini mirë me ujë të rrjedhshëm hiquani gjethet.
2
Thajini me një peshqir kuzhine.
3
Futini në një enë qelqi dhe shtojini (sipas dëshirës) lëkurët e limonit, sheqerin dhe lëngun e limonit.
4
Përziejini mirë dhe lërini të pushojnë për së paku 12 orë.
5
Mbulojini me një pëlhurë dhe ruajini në një vend shumë të freskët në frigorifer.
6
Nëse keni ndërmend që reçelin ta bëni me copa shumë të vogla, mund t’i prisni qysh më parë luleshtrydhet.
7
Hiqjani lëkurën limonit dhe vëreni në një tenxhere dhe lërini të ziejnë duke i përzier herë pas here me një lugë druri.
8
Lërini të ziejnë për 30 minuta.
9
Kalojini pastaj në një sitë (nëse e doni reçelin me copa lëreni ashtu ose kaloni në sitë vetëm një të tretën e masës) dhe vëreni sërish masën në një tenxhere. Vijoni zierjen në zjarr shumë të ngadaltë derisa të trashet lëngu për të paktën 20 minuta.
10
Kontrollojeni për trashësinë dhe nëse është e nevojshme vijoni ose jo me zierjen.
11
Hiqjani shkumën dhe mbushni kavanozat që i keni sterilizuar më parë.
12
Mbyllini kapakët e kavanozave dhe kthejini përmbys duke i lënë në këtë pozicion derisa të ftohen.
13
Pasi reçeli të jetë ftohur ruajeni në një vend të freskët dhe të errët (në frigorifer). Këshillë: Luleshtrydhet kanë pak pektinë, një substancë natyrale që është e pranishme në sasi të ndryshme te frutat, gjë që ndihmon trashjen e reçelit gjatë zierjes. Kështu reçeli me luleshtrydhe do të jetë mjaft i hollë.
14
Këshillë: Luleshtrydhet kanë pak pektinë, një substancë natyrale që është e pranishme në sasi të ndryshme te frutat, gjë që ndihmon trashjen e reçelit gjatë zierjes. Kështu reçeli me luleshtrydhe do të jetë mjaft i hollë.
15
Vijojmë zierjen deri në atë masë që të arrihet dendësia e duhur.
16
Pasi t’i keni bërë gati kavanozat nuk duhet t’i mbani në vende të lagështa në mënyrë që të mos krijojnë myk.

Related Articles

Reçel Karote

admin

Krepa me Reçel

admin

Gliko Fiku

admin

Leave a Comment